Pelvision BV
info@pelvision.nl

PelVision BV - Global marketing and distribution of medical products

Vaginaplastiek

Vaginaplastiek is het dieper maken of zelfs geheel construeren van een vagina.

Er is een aantal methoden voor vaginaplastiek die ieder hun voor-en nadelen hebben:

De vagina wordt gemaakt met een stukje huid dat elders van het lichaam verwijderd wordt. Hierbij is er een risico op het door littekenweefsel vernauwen en verkorten van de vagina. Omdat deze huid droog is zal gebruik van glijmiddel noodzakelijk blijven. Een andere methode is dat de vagina wordt geconstrueerd uit darmwand. Voordeel is het vochtig blijven van de vagina. Nadeel is dat de afscheiding soms onprettig ruikt.

De derde methode is door druk uit te oefenen op de bestaande vagina met pelottes van de vaginale dilatatieset. Door steeds langere en bredere pelottes in de vagina in te brengen ontstaat op vrij natuurlijke wijze een diepere vagina. Als de methode op de juiste manier wordt toegepast is het binnen enkele maanden mogelijk om een ‘normale’ vaginadiepte te bereiken. 

Het zal ongeacht welke methode wordt gevolgd altijd noodzakelijk zijn om de vaginadiepte in stand te houden.

Man naar vrouw geslachtsaanpassende chirurgie

Na een sekseveranderingsoperatie van man naar vrouw dient postoperatief met een vaginale dilatatieset geoefend worden, dit is absoluut noodzakelijk bij het herstel. Het gebruik van een vaginale dilatatieset helpt bij het verkrijgen van een goed vaginawand en vaginatop en voorkomt een te nauw worden of volledig invallen van de nieuw gevormde vagina.
Dilatatie moet regelmatig en frequent worden uitgevoerd. In het eerste jaar na de sekseveranderingsoperatie 1 tot 2 keer per dag. Veel chirurgen adviseren om vervolgens levenslang ten minste 1 maal per week de vaginaholte te dilateren.

 

 

home