Pelvision BV
info@pelvision.nl

PelVision BV - Global marketing and distribution of medical products

Vaginale agenese

De Feminaform kan gebruikt worden bij vrouwen met vaginale agenese. Vaginale agenese is een aangeboren afwijking die voorkomt bij 1 op de 5000-7000 vrouwen. Voor de geboorte is er een storing in de ontwikkeling van de vagina, er vormt zich geen kanaal. Een aandoening waarbij vaginale agenese voorkomt is Mayer-Rokitansky-Kuser-Hauser Syndrome. Vrouwen kunnen een kortere of maar gedeeltelijk aangelegde vagina hebben of in ernstige gevallen dat zich in het geheel geen vagina gevormd heeft. Ook de aanleg van de baarmoeder is vaak verstoord. Aangezien de buitenkant van de genitaliŽn er meestal normaal uitzien wordt de aandoening vaak pas in de pubertijd ontdekt omdat bijvoorbeeld de menstruatie uitblijft.


De Feminaform dient bij vaginale agenese in overleg met de arts/behandelaar gebruikt te worden. Sommige vrouwen ondergaan een operatie om de vagina te reconstrueren anderen kunnen met het gebruik van een vaginale dilatatieset deze reconstructie bereiken. De vagina wordt geleidelijk opgerekt door 20 minuten per dag met een pelotte enige druk uit te oefenen in de vagina.

Na sommige operatietechnieken moet een patiŽnt postoperatief enkele maanden oefenen met een pelotte om er voor te zorgen dat de vaginastructuur blijft terwijl de extensie zich hecht.

home