Pelvision BV
info@pelvision.nl

PelVision BV - Global marketing and distribution of medical products

Dyspareunie

Dyspareunie is de medische term voor pijnlijke seksuele gemeenschap. Het is een algemene term die gebruikt wordt voor alle typen seksuele pijn. De pijn kan optreden bij penetratie, tijdens de gemeenschap en of erna. De pijn kan op verschillende plaatsen in het genitale gebied optreden. Bijvoorbeeld bij de clitoris, de schaamlippen of in de vagina. En het kan gaan om verschillende soorten pijn zoals scherpe pijn, schrijnende pijn of een brandend gevoel.
Dyspareunie is een vrij veel voorkomende aandoening met name bij vrouwen in de overgang bij wie de hoge productie van oestrogenen en progesteron is komen stil te liggen. Andere oorzaken van dyspareunie zijn pijn door littekenweefsel na een bevalling, of andere chirurgische ingrepen in het vaginale gebied.
Ook aandoeningen van het slijmvlies van de vagina kan dyspareunie veroorzaken zoals irritatie door gels of cremes met een spermadodende werking. Daarnaast zijn er emotionele en psychische factoren die invloed hebben op dyspareunieklachten.

Bij een aantal oorzaken van dyspareunie is er verbetering van de klachten te verwachten bij het oefenen met de Feminaform. De behandelend arts of therapeut kan aangeven of in een specifiek geval oefenen met de Feminaform ge´ndiceerd is. 

home